Även personalen går över till grönt

En stor del av Scandic Trans alla fraktkilometrar körs sedan över ett år tillbaka på förnybar diesel, HVO, och det gröna tankesättet genomsyrar nu en allt större del av verksamheten. Till den del man använder sig av tjänstebilar för personalen, görs också där ett grönare val. Transportledare Bengt Dahlgren kör numera gasbil och är positivt överraskad.

Dahlgren är hemma från Svartå i södra Finland och pendlar till arbetet på Korsholmskontoret. Hans arbetsresa är cirka 430 km lång enkel resa och för att köra den sträckan två gånger varje vecka behövs en pålitlig, och gärna även bränslesnål bil.

– Min gamla Peugeot gick på sista versen och jag hade börjat fundera på ett bilbyte redan innan jag blev erbjuden tjänstebil, inleder Bengt, som fungerat som transportledare i drygt ett halvår men har ett långt förflutet inom transportbranschen som egen företagare – bland annat som trafikant för just Scandic Trans.

– Jag hade tittat på olika hybridbilar och även hört mig för av bekanta som hade erfarenhet av dem, fortsätter Dahlgren.

Tjänstebilen, en ny Skoda Skala, är en gasbil och Dahlgren erkänner att han var aningen skeptisk inledningsvis.
– Gasdrift hade jag inte bekantat mig med men jag är positivt överraskad. Gasen räcker nästan hela vägen hem och jag sparar en hel del på bränsleutgifterna – att fylla på gasen kostar inte mer än cirka 20 euro, tillägger han. 

Gasstationen vid Stormossen ligger behändigt nära och alla arbetsresor i veckorna från hyreslägenheten kör Dahlgren enbart på gas. Han är tacksam över erbjudandet om en tjänstebil och att Scandic Trans också valde ett grönare alternativ.


– Det är jättebra att företaget erbjuder grönare transporter åt sina kunder, oavsett deras storlek. Med så stor fordonspark gör det helt klart en skillnad – det blir många kilometer varje år.
Allt är nytt i början men många i branschen har inte valt att gå samma väg, åtminstone inte ännu. I stället för att se till helheten är det ofta enbart priserna som styr, konstaterar Dahlgren.

Han trivs bra med sina nya arbetsuppgifter och nya kollegor.

– Visst var det en omställning att gå från att vara egen företagare till att vara anställd, men det har gått bra tycker jag. Jag har fina arbetskamrater här och flera av dem var bekanta sedan tidigare. Jag är van vid att ta ett stort ansvar och att ha dejour, men nu när jag är ledig är jag faktiskt ledig – vilket inte alltid är sant då man är egen företagare, avrundar han.Text: Anna Sand
Foto: Mikael Löfqvist, Anna Sand

Vårt nyhetsbrev

Vill du vara först med de senaste nyheterna från Scandic Trans? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vår företagstidning

Delivered

2020
Ladda ner ››

Relaterade nyheter

Tack för din registrering! Formuläret skickades utan problem. Vänligen kontrollera din inbox för bekräftelse.