Scandic Trans startar upp ny terminal i Vanda

Det sista kvartalet av 2021 på Scandic Trans har kännetecknats av positiva ”bekymmer”. Volymökningar, nya kunder, nya rutter och ett stort behov av nyanställningar har hållit ledningen mer än sysselsatt och de planer man redan länge haft på att starta upp en ny terminal i huvudstadsregionen, förverkligas nu äntligen.

– Redan i början av december startar verksamheten upp vid den nya terminalen i Vanda, inleder VD Mikael Löfqvist. Nyetableringen är en del av vår långsiktiga plan, men vi har haft svårt att hitta lämpliga utrymmen, i rätt storlek för våra behov.

Nu har det äntligen skett och Scandic Trans hyr inledningsvis nya lagerutrymmen omfattande 1700 m2 samt kontorsutrymmen på 250 m2.
– Syftet är att samtidigt starta upp sökandet efter en tomt där vi om några år kan bygga eget, berättar Löfqvist vidare.

En del av den operativa trafikledningen flyttar nu samtidigt till Vanda, där också nyanställningar kommer att behövas framöver – så även vid huvudkontoret i Korsholm.

– Scandic Trans har under hösten fått en ny, stor partner och det handlar om stora volymer – sju till åtta fordonskombinationer dagligen som vi kör från Sverige till Åbo och Helsingfors.
En del av dessa åker via terminal, andra direkt ut till butik.

– Vi fraktar nu cirka 50 procent av den här kundens totalvolym till Finland, avslöjar Löfqvist, och vi har all anledning att återkomma till detta längre fram.

Text: Anna Sand
Foto: Scandic Trans

Uutiskirjeemme

Haluatko olla ensimmäinen, jolla on viimeisimmät Scandic Transin uutiset? Tilaa uutiskirjeemme!

Yrityslehtemme

Delivered

2020
Lataa ››

Aiheeseen liittyvät uutiset

Kiitos rekisteröinnistäsi! Lomake toimitettiin ongelmitta. Tarkista vahvistusta Saapuneet-kansiostasi.