Samarbetet med livsmedelsjätten Orkla fortsätter!

Orkla Suomi består av Orkla Foods Finland samt Orkla Confectionery & Snacks Finland-landets två ledande livsmedelsföretag. Utöver dem utvecklar Orkla Care Finland textilier samt produkter för personligt välmående samt rengöring och hushåll.

Den norskägda livsmedelskoncernen är ett av Nordens största företag inom dagligvaruhandel med omkring 18 000 anställda och över 100 fabriker i 20 länder. I Finland har Orkla två egna fabriker – den ena i Vaajakoski och den andra på Åland. I Åbo har man ett eget logistikcenter och såväl export som import sköts sedan många år tillbaka med Scandic Trans.

– Vårt partnerskap sträcker sig ända tillbaka till 90-talet, berättar Mikael Löfqvist, VD på Scandic Trans.

Det började då med någon enstaka linje men har vuxit år för år och man kan helt klart konstatera att vi vuxit oss starka inom livsmedelstransporter tillsammans med Orkla. Det har varit en gynnsam växelverkan för båda företagen, tillägger han.Idag handlar det om stora volymer dagligen – ofta tempererat gods i någon form – till och från olika delar av Skandinavien och efter årets upphandling återvaldes Scandic Trans som transportör på en stor del av linjerna.

– Den höga kvaliteten på såväl transporter som på kundbetjäning hos Scandic Trans är viktig för oss, förklarar Mauri Suuronen, Logistics and SC Planning Manager för Orkla i Finland.

En långvarig relation förbättrar verksamhetsförutsättningarna för bägge parter och såväl Orkla som Scandic Trans fortsätter med sikte på tillväxt.

Text: Anna Sand
Foto: Orkla pressbilder

Our newsletter

Want to be the first with the latest news from Scandic Trans? Subscribe to our newsletter!

Our company magazine

Delivered

2020
Download ››

Related news

Thank you for registering! The form was submitted without any problems. Please check your inbox for confirmation.