Fazer och deras val av logistikpartner

- I vårt val av logistikpartners ser vi främst till helheten. Naturligtvis ska fordonsflottan vara i skick och fylla alla krav och regelverk inom livsmedelstransport, personalen skall vara utbildad i branschstandarden men andra faktorer spelar också en viktig roll.

Fazer är en imponerande koncern

Med verksamhet i nio och export till över 40 länder sysselsätter Fazer-koncernen nästan 9 000 personer fördelat på de nio verksamhetsländerna och omsättningen landade under fjolåret på 1,1 miljarder euro.

Koncernen omfattar tre affärsområden: Fazer Bageri, Fazer Konfektyr samt Fazer Lifestyle Foods.

Koncernen har medvetet gått in för att fokusera på innovationer för att skapa mer hållbara lösningar för framtidens livsmedel. Ansvarstagandet lyfts fram inom koncernens alla verksamheter – man har förbundit sig att minska utsläppen med 50 procent i hela värdekedjan fram till 2030. En del av utsläppen utgörs av CO2-utsläppen inom logistiken,  där man sedan många år tillbaka samarbetar med Scandic Trans.

– I vårt val av logistikpartners ser vi främst till helheten. Naturligtvis ska fordonsflottan vara i skick och fylla alla krav och regelverk inom livsmedelstransport, personalen skall vara utbildad i branschstandarden men andra faktorer spelar också en viktig roll.

Tidtabellerna ska hålla och kommunikationen oss mellan ska fungera, fastställer Marie-Christine Frantz, inköpschef inom logistik på koncernen.

Läs mer om Fazers verksamhet och samarbetet med Scandic Trans.

Vårt nyhetsbrev

Vill du vara först med de senaste nyheterna från Scandic Trans? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vår företagstidning

Delivered

2020
Ladda ner ››

Relaterade nyheter

Tack för din registrering! Formuläret skickades utan problem. Vänligen kontrollera din inbox för bekräftelse.