Hållbarhet och miljö

På Scandic Trans strävar vi till att vara en föregångare då det gäller att minska trafikens klimatpåverkan. Förnybara drivmedel är en avgörande faktor för en hållbar logistiksektor och vi erbjuder sedan 2020 alla våra kunder grönare transporter genom att välja förnybar diesel, HVO. Som kund hos oss har du även tillgång till utförliga utsläppsrapporter på begäran.

HVO-Diesel och Moderna fordon

Miljömedvetenhet och en grönare distributionskedja är av större vikt idag än någonsin tidigare, i denna kedja spelar även transporten en viktig roll. Det är därför som vi på Scandic Trans lägger stor vikt vid att uppfylla de krav på hållbara transporter som finns nu, och även de krav som framtiden för med sig. 

Ett stort steg mot hållbara transporter är möjligheten för våra kunder att välja HVO-diesel till sina transporter. HVO är ett bränsle som kraftigt reducerar fordonens koldioxidutsläpp (upp till 90%) samt att bränslet är gjort på förnybara råvaror så som avfall och vegetabiliska oljor.

Våra fordon är moderna och i gott skick för att på så vis upprätthålla hög effektivitet och minska transporternas miljöpåverkan.

Utsläpps- och bränsleförbrukningsrapporter

Som kund hos oss erbjuder vi dej detaljerade rapporter över utsläpp och bränsleförbrukning vid behov. Rapporter fås både för enskilda transporter och för hela flöden efter dina önskemål. 

Scandic Trans miljömål

Minska utsläpp, referens EUs klimat och energimål 2030
Effektivera transportplanering
Optimera utrustning och materialanvändning

Relaterade nyheter