Högt betyg till Scandic Trans i årets kundenkät

I många års tid har Scandic Trans haft för vana att regelbundet utföra kundenkäter. Systematisk uppföljning av resultaten har gjorts sedan 2014 och medelbetyget var redan då högt – 4,3 på en skala från 1 till 5. Årets undersökning toppar ändå alla tidigare resultat med ett medelbetyg på 4,75.

– Kundtillfredsställelse kan betraktas som en form av kvalitetsmätare, menar Reko Märsylä, som ansvarar för att sammanställa resultaten av kundenkäten. Scandic Trans har även andra sätt att mäta kundernas nöjdhetsgrad på – detta är ett av dem och det görs ungefär vartannat åt.
Enkäten går snabbt att fylla i med ett webbformulär som alla kunderna få en länk till via e-post.

I regel är det i alla undersökningar så att främst de som är missnöjda och de som är mycket nöjda är de som svarar i första hand.
– De som inte svarar har oftast heller inget att klaga på. Det brukar inte höras så mycket om saker och ting fungerar enligt förväntan, ler Märsylä.
Knappt 30 svar inkom på årets enkät och det handlade nästan uteslutande om positiv respons.

Kunderna fick bland annat betygsätta Scandic Trans’ anträffbarhet, sakkunnighet, bemötande samt bedöma den utlovade transporttidtabellen och fakturornas riktighet. Ur svaren kan man bland annat läsa följande:
”Väldigt bra bemötande både per e-mail och telefon”, ”Trevlig personal och alltid tillmötesgående”, ”Tosi luotettava yhteistyökumppani” och ”On ilo asioida/olla yhteydessä kansanne”.

För att kunna jämföra resultaten från gång till gång används samma frågor varje år och sedan 2014 har medelbetyget alltså stigit från 4,3 till 4,75 på en femgradig skala.
– Man kan konstatera att det utvecklingsarbete vi gjort har gett resultat. Bland alla som svarade på enkäten lottades ett presentkort ut – vinnaren denna gång blev Outi Viljanen.Text och foto: Anna Sand

Vårt nyhetsbrev

Vill du vara först med de senaste nyheterna från Scandic Trans? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vår företagstidning

Delivered

2020
Ladda ner ››

Relaterade nyheter

Tack för din registrering! Formuläret skickades utan problem. Vänligen kontrollera din inbox för bekräftelse.